Megrendelés
Megrendelés
Megrendelés
Megrendelés
Megrendelés
Megrendelés
Társalgóban
Hujber Ferenc „Egy sokéletű ember bőrében élek”
Hujber Ferenc különleges teremtmény, minden szempontból. Nem is szokványos indíttatásból lett színész. Sem színpadi, sem filmes alakításairól nem gyűjti az írásokat, sem a fotókat. Számára valóban egy óriási kaland az élet. Azt mondja, sok-sok évtizedre is elegendőek lennének eddigi tapasztalatai. Nincs okunk kételkedni benne. Akad, aki a világot a színén, más a visszáján keresztül látja. Hogy ő pontosan miként, azt az olvasó bölcs belátására bízom. Bővebben...»
Kiss Ramóna Szerepálma nincs,
álomszerepe az anyaság

A táncparketten kecses és tüzes, a versenyautóban lendületes és merész, a konyhában kreatív és mindenevő. Férfiak elismerően, hölgyek irigykedve pillantanak rá gyakorta. Milliónyi néző otthonában számít szinte családtagnak, hisz 13 éve egyik főszereplője a Barátok közt című napi tévésorozatnak. Kiss Ramóna pályája az elmúlt években színházi feladatok révén is kezd kiteljesedni. Bővebben...»
Földes László Hobo A saját mániáimat élem ki a színpadon
Dedikáció a könyvbe, autogram a jegyre, – a rajongók ezek reményében várják Földes László Hobót az előadások, koncertek után. Láthatóan nem is bánja, kedves és készséges mindenkivel. Az idén „hetvenkedik”, s e kerek születésnapot koncertsorozattal ünnepli, miközben az előadóestjeit is műsoron tartja, s az írás is folyamatosan jelen van az életében, akárcsak a sport. Bővebben...»
Szabó Erika „Mindenre vágyom, sokféle feladatra”
Tizenévesen lett országosan ismert az egyik kereskedelmi csatorna napi sorozatának köszönhetően. Rajongók, fotózások, bulvársajtó – jött minden, ami a népszerűséggel jár. Ám Szabó Erikának nem szállt fejébe a dicsőség, sőt! Tanulni akart, mert céltudatos, reálisan gondolkodó hölgy, aki örül, hogy Tildaként szívébe zárták a tévénézők, de a filmrajongók és a színházkedvelők számára is bizonyítani szeretné, hogy helye van a pályán. Bővebben...»
Gergely Róbert „Számomra Pécs a mérce”
Vajek Róbertként ismerte meg a közönség, amikor 35 évvel ezelőtt a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött. A sármos fiatalembernek hamar saját rajongói tábora alakult, s nagy örömükre sok-sok produkcióban láthatták kedvencüket. Most, hogy a Pécsi Harmadik Színházban műsoron lévő Csiki-csuki című vígjátékban főszerepet játszik, a nézők éppoly örömmel üdvözlik őt, mint évtizedekkel ezelőtt. Bővebben...»
Kárász Róbert Vagy szeretnek, vagy megfojtanának
Utcazenészként Beatles- és Illés-dalokkal szédítette a csajokat; tanító bácsiként rajongtak érte a gyerekek. Kacérkodott a világot jelentő deszkákkal, ám végül az újságírást választotta élethivatásául. Dalra fakadt Oroszlán Szonja oldalán, s konyhai tudományával lehengerelte vendégeit egy főzőműsorban. Időnként a megjegyzései is csípősek, nem hiába tartják Kárász Róbertet provokatív riporternek. Bővebben...»
Kern András Társalgóban Kern Andrásssal
Kern András világ életében filmrendező akart lenni. Lett is, többek között. De mellette az ország egyik legnépszerűbb színésze, akinek nevére megtelnek a széksorok; ráadásul kiváló humorista, forgatókönyvíró és énekes is, több lemezzel a háta mögött. Bővebben...»
Hernádi Judit „Nem gondolkodom visszafelé”
Nagyszerű komika, a végzet búgó hangú asszonya, akiből a fortélyos Dolly Levi, a szikár Marlene Dietrich, a varázshatalmú Titánia, az önironikus Cecília és a bosszúvágytól hajtott Claire Zachanassian egyaránt megszülethet a színpadon. Mert ez a sokféle karakter mind benne rejlik Hernádi Judit sokszínűségében. Bővebben...»
Kulka János Eufória volt Pécsre jönni!
Húsz éve beszélgettünk először. A Becket, vagy Isten becsülete című Anouilh-dráma premierje előtt, a Pécsi Nemzeti Színházban faggathattam színházról, szerepekről, a pályáról. Kedves volt, türelmes, készséges, semmi póz, csak őszinte természetesség. Az elmúlt két évtized sorra hozta számára a színpadi és filmes lehetőségeket, fővárosi teátrumokat, rangos elismeréseket. De mintha csak azt a régi interjút folytatnánk, Kulka János ugyanolyan közvetlen, kedves és mélyen gondolkodó, mint akkor. Bővebben...»
Huszti Péter Társául szegődött Ádám, Jago, Peer, Cyrano…
Autogramot ad, a könyvét dedikálja, hivatalos programokon vesz részt, előadásokat néz meg, kiállításokra jár, s a kulisszák mögé tekintő beszélgetéseknek maga is főszereplője... Huszti Péter Kossuth-díjas színművész, a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozó díszvendége derekasan állja a sarat. Elegáns és türelmes úriember, akinek mindenkihez van egy kedves szava. Bővebben...»
Kakas Sándor Természetimádó mecseki drogista
Sikeres üzletember, három unokája révén boldog nagypapa, de nem a fotelben ücsörgők fajtájából való, sőt, 60 évesen is roppant energikus. Metszőolló nélkül nem látni őt pécsváradi „tanyáján”, ahol temérdek virága folyamatos gondozást igényel. Mecseki „drogistának” is nevezhetnénk, a szó legnemesebb értelmében, hisz Kakas Sándor a közel százféle teájáról méltán ismert Mecsek-Drog Kft. vezetője. Bővebben...»
Király Hedvig Gasztroblogjával is
az egészségünket védi

Háromgyermekes családanyaként is szépségversenyek döntőse, biológus és közgazdász diplomája után most negyedéves medika. 92-65-92-es álomméreteit nem a szikének, hanem egészséges életmódjának köszönheti. Rendszeresen sportol, s az általa felépített Re-Form életmód program is egyre népszerűbb. Nem egy elképzelt regényhősről van szó, hanem ízig-vérig eleven hölgyről, akit úgy hívnak: Király Hedvig. Bővebben...»
Moravetz-Dévényi A játék szenvedélyével élnek
Tágas tér, átlátható rend fogad, semmi bohém hivalkodás a Moravetz-Dévényi művész házaspár otthonában. Ildikó zöldséget párol a krémleveshez, Levente szobájában a számítógép csak addig pihen, míg ő díszlettervező barátjával beszél. A falakat nem tapétázták ki színházi plakátjaikkal, pedig akkor Rákóczi fejedelem vagy Zrínyi Miklós is itt lehetne körünkben… Bővebben...»
Gregor Bernadett Egy új szempárba belenézni mindig jó
Titokzatos egyéniség. Kisgyerekként félt, ha szerepelnie kellett. Aztán pályakezdőként a Nemzeti Színház legendás művészeinek gondoskodó szeretete vette körül. Sorra kapta a főszerepeket, mégis sok idő kellett ahhoz, hogy a színpadon otthon érezze magát. Gregor Bernadett az elmúlt másfél évtizedben eljátszhatta a magyar és a világirodalom megannyi csodálatos nőalakját, akiknek a megformálásához saját lelkének rejtett zugaiban találta meg a kulcsot. Bővebben...»
Besenczi Árpád Dr. Besi, a nyughatatlan
Beckham, Zidane és Roberto Carlos is láthatta, miként bűvöli a labdát, amikor a Real Madrid-magyar válogatott 2005-ös, népstadionbeli találkozójának előmeccsén a Színészválogatott az újságírók csapatát fogadta. Mert a Játék: mindenekelőtt. Ez is lehetne Besenczi Árpád mottója, aki a focipályán éppoly lelkesedéssel küzd, mint amilyen pontossággal és alázattal szolgálja a színpadot. Sőt, direktorként is bebizonyította: a minőség igenis a siker garanciája! Bővebben...»
Gyémánt ikrek „Azt a sírást magamtól csináltam”
A háború nem játék. Csak a legszívósabbak élhetik túl. Különösen, ha még gyerekek. Olyanok, mint Agota Kristof: A nagy füzet című regényének főszereplői. Egy tizenéves ikerpár, akik sosem látott nagymamájuk tanyasi házánál edződnek az életre. Konokul, összeszorított foggal, kitartóan. Szász János rendező gyémántokra lelt, minden értelemben. Igaz, ehhez Tolna megye kicsiny falujának szerény szegletéig kellett mennie. Kocsolára, ahol a Gyémánt ikrek élnek… Bővebben...»
Uhrik Dóra és Lovas Pál „Mi voltunk a táncos szamizdat”
Mint egy folyó, melynek vize hol sodró lendületű, hol méltóságteljesen hömpölygő, itt szilaj hullámokat vet, másutt rendíthetetlen nyugalmával nyűgöz le – ők ketten épp ilynek. Ám ahogy a bölcs folyó is kiegyenlíti az ellentéteket, úgy egészíti ki egymást a mindennapokban Uhrik Dóra és Lovas Pál, e két, merőben különböző természetű egyéniség… Bővebben...»
Dr. Szemelyácz János Szenvedéllyel a szenvedélybetegekért
Egyáltalán nem olyan, amilyennek hivatalos titulusai alapján, naivan gondolnánk. Mert egy addiktológus és pszichiáter szakorvosról, pszichoterapeutáról, a Baranya Megyei Drogambulancia vezetőjéről azt is hihetnénk, hogy fehér köpenyes, a klinikai folyosókon átszellemülten sétáló, tekintélyt parancsoló férfi. Dr. Szemelyácz János azonban a maga lezser eleganciájával, a szeme sarkában bujkáló huncutságával olyan, mintha blueskocsmai törzsasztalától kelt volna föl épp… Bővebben...»
Götz Attila A taps narkotikumként hatott rám
Mindig jókedvű és mindig energikus. Élvezi az életet, nem fukarkodik a poénokkal, és ha színházról van szó, ezer százaléknál nem adja alább. Inkább „belehal” egy dalba, csak hogy a közönség aznap is átélje, amit az előadástól vár: a katarzist. Götz Attila a közönséget, őt pedig a világot jelentő deszkák varázsolták el. Bővebben...»
Kulcsár Gyula Herkules nem csak a laborban bizonyít
Halk szavú és szerény, s beszélgetésünk alatt minduntalan ámulatba ejt. Hisz egy rákkutató biokémikustól ugyan miért várná el az ember, hogy otthonosan mozogjon a képzőművészet világában? De kiderül: ő kis híján grafikus lett. S noha mindennapjainak nagy részét a laboratóriumban tölti, ott találjuk a közönség soraiban színházi bemutatón és koncerten, élvezi a kihívást a jelvénygyűjtő teljesítménytúrákon… Bővebben...»
Nagy Márta A nedves agyag illata felér egy parfümével
Parányi patacsi otthona egy kis édenkert. A műteremmé nemesült pince udvarán a fagyban is zöldellő cserjék közepén bíborszín bokor virít. A bejáratnál termetes leánder áll őrt, jelezvén: ki itt belépsz, szépséget és értéket találsz. Egy gazdag és sokszínű keramikusművészi pálya változatos, mégis szerves egységgé teljesedő korszakainak lenyomatát. Nagy Márta keze munkáit. Bővebben...»
Haramza Családi ötösfogat
A Haramza család: művészcsalád. Az éneklés szeretete, a történelem iránti érdeklődés és a hit ereje jelenti számukra azokat az erős szálakat, amelyek a két szülő, s a három gyermek életét át- meg átszövik, egyéni színekkel gazdagítva azt a képzeletbeli családi szőttest, amely egyre változatosabb motívumkincsével érdemli ki mások figyelmét és megbecsülését. A Haramza testvérek nélkül már nem zajlik hazai történelmi fesztivál vagy palotajáték… Bővebben...»
Mészáros János Elek „Sosem önmagamért énekelek”
Mészáros János Eleket szempillantás alatt szívébe zárta az ország, amikor a Csillag születik című televíziós tehetségkutató műsorban – sokak szemébe könnyet csalva – elénekelte Bagó dalát a János vitézből. Külsőségektől mentes, nemesen egyszerű előadásmódján lelkének őszintesége is átsütött, mértéktartó emberi megnyilvánulásai pedig tovább növelték népszerűségét. Sokan féltették a tőle idegen celebvilágtól, de ő nem adja fel mély hitében gyökerező értékrendjét… Bővebben...»
Wunderlich József Menni tovább, az álmaink után
Nevében az egyénisége: a wunderlich magyarul rendkívülit (is) jelent. József hű e jelzőhöz: mély érzésű, filozofikus alkat, romantikus lélek és maximalista, s miközben a huszonévesek lelkesedő kíváncsisága munkál benne, meglepő érettséggel gondolkodik a világról, az emberről. Végzős növendéke a budapesti színművészeti egyetemnek, szakmai gyakorlatát a Pécsi Nemzeti Színházban tölti. Tavaly a Csárdáskirálynő Edvinjeként dobogtatta meg a hölgyek szívét, most a János vitéz címszerepében brillíroz. Bővebben...»
Hegyi Barbara „Saját magamért fogadjanak el”
Hegyi Barbara főztjével bárkit lehengerel, sőt, konyhai fortélyait közkinccsé is tette Abraka babra című szakácskönyvében. Szenvedélyességéhez kétség sem fér, mosolyát életszeretet táplálja, s a világ dolgaira nyitott őszinteség. Bármiről beszél, nagy gonddal fogalmaz. Érték, mérték és alázat árad szavaiból. Emlékezetes filmbéli és színházi alakításainak sorát eddig is több díjjal jutalmazták, de nem ezeken mereng, hanem az újabb feladatokra koncentrál… Bővebben...»
Szentpéteri L. József Én sose másokkal versenyzem
Fotózott tajvani esőerdőben és afrikai sivatagban, szívesen visszamenne Izlandra, s kíváncsi lenne a venezuelai tepuikra is, de a tiszavirágzás jelenti számára a természet egyik legnagyobb csodáját. Szentpéteri L. József (vagy ahogy a nemzetközi színtéren ismerik: Joe Petersburger) tette világhírűvé a gyurgyalagokat, megannyi más madár- és rovarfajjal együtt. Mert azt tartja legfőbb hivatásának, hogy élővilágunk veszélyeztetett értékeire hívja föl a figyelmet… Bővebben...»
Matta Lóránt Kijátszom magamból a bolondosságot
Matta Lóránt dalszerző-énekes akart lenni, de a zenekaruknak dobosra volt szüksége. A hangszerétől azért vált meg, mert albérletre kellett a pénz. Jó sorsa egészen Barcelonáig vezette, hogy találkozzon azzal, aki a bábszínházi világ felé tereli. Nem exhibicionista, ám eddigi legnagyobb sikerét egy monodrámával aratja. Ő az, aki a sajtreklámban aznap kettő helyett dolgozott, s aki egyetlen fotója alapján kapott szerepet a Pál Adrienn című, többszörösen díjnyertes filmben… Bővebben...»
Bogárdi Aliz A hegedűm már hozzánőtt a hátamhoz
Színes pillangó díszíti fülbevalóját. Úgy érzem, kirepülne onnan, hogy megrebbentse finom, kecses, szivárványos pilleszárnyait, mielőtt újra megpihen. Bogárdi Alizt is ilyennek ismerem. A lényéből áradó derű a nyugalom csillámporát szórja körénk. A halk szavú, szemével is mosolygó hölgy bölcsész lett, majd újságíró, de bármibe fogott is, a zene jelen volt az életében. Muzsikál, verseket zenésít meg, a Bóbita Bábszínház Mesekuckójában három év alatti csöppségekkel foglalkozik... Bővebben...»
Bogányi Tibor Minden ízében muzsikus
Zakójának belső zsebében mindig ott egy fogkefe, hátha útközben meg kell szállnia valahol, mialatt városok, országok vagy kontinensek között utazik, koncertről koncertre. Egyfelől gyűlöli, hogy életének jelentős részét repülőn és autóban tölti, másfelől szenvedélyes utazó. Céltudatos és maximalista, lendületes és derűs. Két országot tekint otthonának, de hazája a nagyvilág. Bogányi Tibor tavaly szeptember óta a Pannon Filharmonikusok vezető karmestere. Bővebben...»
Simon Wintermans „Kerékpárról teljesen más a világ”
Utazások, élmények, kíváncsiság – három kulcsszó Simon Wintermans portréjához. A kerekező hollandi előbb bicikliről ismerkedett a világgal, aztán stoppal jutott el megannyi országba, s Pécsre telepedvén vette elő ismét a kétkerekűt, hogy immár Európa Kulturális Fővárosait hódítsa meg. Nevével ellentétben inkább a nyarat szeretni, de a hó sem riasztja el, Mariborba január közepén kerekezett le, egyetlen nap alatt. Bővebben...»
Vivat Bacchus Fiúk, titeket receptre kellene fölírni!
Öt vidám fickó: a három Szentgyörgyváry (Péter, Gergely, Károly) és a két Szabolcs (Balásy és Bognár). Barátai egymásnak, no meg a boroknak, a daloknak, s legfőképpen a bordaloknak. A Vivat Bacchus énekegyüttes tagjaiként mi mást is zenghetnének, mint e nemes nedű dicséretét? Mert a bor is, a dal is: búnak orvossága, jókedvnek megsokszorozója. Nem csoda hát, hogy koncertjeik fergeteges hangulatúak, rajongóik hűségesek, felkéréseik számosak. Együttesük pedig unikum. Illetve (b)originális. Bővebben...»
Weisz Fanni Fiatal, sikeres és gyönyörű
Otthonosan mozog a kifutón, imádja, ha fotózzák, de a strandon zavarba jön a rászegeződő férfitekintetektől. Szívesen jár koncertre, s ha filmet néz, romantikus vígjátékot választ. Láthattuk őt érettségizőket buzdító pécsi óriásplakáton, egy televíziós tehetségkutató gálaműsorában Rúzsa Magdival duettezett, s nemrég egy musicalben is színpadra lépett. Komoly gondolkodású, a fogyatékkal élők iránt elkötelezett, ifjú hölgy, hisz akárcsak a bátyja, ő is siketen született. Bővebben...»
Tillai Gábor „Utazó történész vagyok”
Tillai Gábor szenvedélyes utazó, elkötelezett népművelő, útikönyvek szerzője és kiváló fotós. A legapróbb településen is az egyedi jelleget fürkészi. Mert érték mindenütt van – vélekedik. Nagy élvezettel fedezi fel a hazai tájakat, olasz barátai szerint jobban ismeri Észak-Itáliát, mint az ott élők. Bármerre jár, nemcsak a természet, az építészeti emlékek, s a művészeti értékek ejtik rabul, de az emberek szokásai is érdeklik. Bővebben...»
Michelisz Norbert „Kiváltságosnak és szerencsésnek érzem magam”
Még a betűvetést tanulta, amikor autószerelő nagybátyja egy gokartot épített neki. Mert a fiúról hamar kiderült: rajong az autókért, sőt, a versenyzésért is. Kedves rokona ugyanis ralicrossban és gyorsasági szakágban egyaránt nyomta a gázt, s kis szurkolóját gyakran magával vitte a versenyekre. Azt gondolhatnánk, Michelisz Norbertnek egyenes útja vezetett az autósport berkeibe. Pedig nem. Bővebben...»
Vincze Balázs Vidéki gazda a pécsi balettigazgató
Tánctanulmányai legelején elhatározta: csak nagy egyéniségekkel akar dolgozni, mert tőlük tanulhat legtöbbet: a jót hasznosítva, a rosszat tudatosan elkerülve. Markó Iván, Keveházi Gábor és Uhrik Dóra kiváló mesternek bizonyult, hisz Vincze Balázs néhány esztendő alatt hazai és nemzetközi téren is elismert együttest kovácsolt a Pécsi Balettből. Ám nemcsak szakmai téren van oka a büszkeségre. Táncművész felesége májusban adott életet első gyermeküknek, teljessé téve a családi boldogságot. Bővebben...»
Ternák Gábor Egy falat banán ajándékba
Romantikus lelkesedésből indult, élethosszig tartó szenvedély lett belőle: dr. Ternák Gábor több mint három és fél évtizede gyógyít Afrikában és a Távol-Keleten is mint a fertőző és trópusi betegségek nemzetközileg elismert szaktekintélye. Fontos megbízatást kapott az Öböl-háború idején, a cunami után Srí Lankán teljesített szolgálatot. A Pécsi Tudományegyetem Infektológiai, Katasztrófa-orvostani és Oxyológiai Intézetének professzora. Bővebben...»
Bárdi László Lehetséges őseink nyomdokán, Kínában
Szerény. Roppant szerény. Pedig van mire büszkének lennie. Három évtizeden át közoktatási szakemberként dolgozott, ő a II. világháború utáni első hazai tehetséggondozó mozgalom elméleti megalapozója és gyakorlati szervezője. Nemzetközileg elismert orientalista, 28 kutatóutat vezetett Kínában, ezen kívül Belső-Ázsia és a Távol-Kelet számos országában is. Bárdi László hetvenkilenc esztendősen is olthatatlan tudásszomjú, szenvedélyes utazó. Bővebben...»
Rajnai Attila Tíz hónap egy luxushajón
Harmincharmadik születésnapján hajóra szállt, s ha nem is az egész, de a fél világot behajózta Miamitól Lisszabonon át Rómáig. Kalandvágyból? A megélhetésért? Mindkettőért. Rajnai Attila számára a karibi szigetvilág nem a gondtalan pihenést jelentette. Egy világhírű flotta (övék volt a Titanic is) akkori legnagyobb építményén, a Star Princess nevű szállodahajón szolgált pincérként, tíz hónapon át. Bővebben...»
Unger Pálma és N. Szabó Sándor Szenvedéllyel élik az életet
Unger Pálma és N. Szabó Sándor megismerkedésük, 1974 augusztusa óta elválaszthatatlanok. Ideszerződésük harmincadik évfordulóján lettek a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagjai. Huszonhat éve vezetnek gyermekszínpadot, s fáradhatatlanul tevékenykednek a Szent György Lovagrendben is. Ha idejük engedi, autóba ülnek, hogy vízpartra vagy hegyvidékre utazzanak. Sanyit időről időre hatalmába keríti a férfias vadászszenvedély. Bővebben...»
Lakner Tamás „Velence örök szerelem marad”
Olimpiai bajnok, noha nem sportoló. Pedig Lakner Tamás az is lehetett volna, hisz remekül rúgta a bőrt. Ám amikor elérkezett a pályaválasztás ideje, a „zene vagy foci?” dilemmája az előbbi javára dőlt el. A Szélkiáltó együttest 36 éve alapította, a Bartók Béla Férfikart három évtizede vezeti. Szakmai elismerései közül Liszt-díjára a legbüszkébb, s arra, hogy a nyáron sikeresen lezajlott Pécs Cantat művészeti vezetője lehetett. Borivásban felettébb mértéktartó, ám bordalokban és bordalfesztivál-szervezésben verhetetlen. Bővebben...»
Balikó Tamás „Kell egy nyugalmas hely”
Egy szerelemmel kezdődött. A fizika tagozatos, jóképű, sportos gimnazista azért kezdett járni az iskola irodalmi színpadára, hogy a közelében lehessen egy szép leánynak. Az énekelni, gitározni is tanuló fiú így a versek világában is felhívhatta magára a figyelmet. A főiskolára azonnal fölvették. Előbb színész, majd rendezői diplomát szerzett, aztán a művészetek doktorává avatták. Balikó Tamást ormánsági birtokán látogattuk meg. Bővebben...»
Herczeg Adrienn „Andalúziában két hétig csak gambas pil pilt ettem”
Ha szülei és nővére példáját követi, most hivatásos katona lenne. Nem sok kellett volna ahhoz sem, hogy a kézilabda-válogatott tagjaként szórja a gólokat. Herczeg Adriennek most mégsem a lelátó, hanem a Pécsi Nemzeti Színház közönsége tapsol estéről estére. Legyen bár Erzsébet királyné vagy Kocsma Jenny, vígjátékok tenyeres-talpas szolgálólánya, férfifaló, dögös díva, vagy épp melegítőben-pólóban, cekkerrel a színpadra lépő háziasszony. Bővebben...»
Balássy Szilvia Napfény, vízpart, tánc és Monte-Carlo
Életvidám, energikus, sikeres és merész. Imádja a hivatását, s egyelőre mindent ennek rendel alá. Megteheti, hisz csak huszonöt éves. Mégis, az egyik legrangosabb hazai táncművészeti díj tulajdonosa. 2005-ben szerződött a Pécsi Baletthez, ahonnan sok szép szerep után most elköszön, mert az álmai külföldre hajtják. Bővebben...»
Stenczer Béla Mini Svájc a Dombay-tó partján
Tevje, a tejesember figuráját mintha rá szabták volna. Amikor Svejket, a derék katonát keltette életre, Hasek hőséről gondoltuk ugyanezt. De nála jobb Sancho Panzát se kívánhattunk Don Quijote mellé, aki pedig Moliére képzelt betegeként látta a színpadon, az ő gesztusaival véste az eszébe e különös figurát. Stenczer Béla negyven éve van a pályán, az utóbbi két évtizedben a Pécsi Nemzeti Színház tagjaként arat megérdemelt sikert tragédiában, komédiában, operettben, musicalben egyaránt. Bővebben...»
Nagy Bandó András „Orfű az én Toscanám”
Nagy Bandó András különleges pacemakert kaphatott pár évvel ezelőtt, olyat, ami nemcsak szívének ritmusát szabályozza, de nagy dózisú energiával is tölti őt folyamatosan. Másként hogyan is bírná az ütemet, amelyet magának diktál? Hisz ír, tárgyal, szavalóversenyen zsűriz, kiállítást nyit meg, könyveket ad ki, fellépésekre jár. A munka rabja és Orfű szerelmese. Bővebben...»