Megrendelés
Megrendelés
Megrendelés
Megrendelés
Megrendelés
Megrendelés
Bakancsosoknak
Baranyából Baranjába gyalog és kerékpárral Baranyából Baranjába gyalog és kerékpárral
A Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 részét alkotta az a négynapos gyalogos és kerékpáros túra, melynek magam is részese lehettem. A hosszas szervezés, tervezés, útvonalbejárás után július 28-án elérkezett az idő, hogy a maroknyi baranyai „zöldutas” nekivágjon a nem kisebb feladatnak, mint hogy Pécsudvartól Kopácsig négy nap alatt gyalogosan és kerékpárral megtegye a közel 140 kilométeres távolságot. Bővebben...»
Tavaszi túraprogramok bakancsosoknak Tavaszi túraprogramok bakancsosoknak
Március-áprilisban számtalan színes és izgalmas túraprogram várja a kirándulni vágyókat. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság márciusi programjai között kedvezményes barlangi túrák is szerepelnek, a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség és a Mecsek Egyesület pedig a Mecsek, a Zselic, a Villányi-hegység és Baranyai-dombság erdeibe csábítja a bakancsos turistákat. Bővebben...»
Zselic Kéktúra a Zselicben
Szelíd lankák, dombok között megbúvó kisfalvak, valaha híres-hírhedt betyároknak rejteket adó sűrű, vadregényes erdők, szemet gyönyörködtető, lelket melengető virágos rétek, páratlanul gazdag vadállomány. Talán ezzel a néhány gondolattal lehetne röviden jellemezni a Zselicet, melyet most a kéktúra útvonalát járva mutatunk be olvasóinknak. Bővebben...»
Barcsi Ősborókás Kirándulás a Barcsi Ősborókásban
A barcsi ősborókás értékeire 1923-ban hívta fel a figyelmet Boros Ádám, neves magyar botanikus, és már 1942-ben védetté nyilvánították a Rigóc-patak középső szakaszát, Patkó Bandi fáját, és a lant alakú feketefenyőt. 1974-ben 34 négyzetkilométernyi területen megalakították a Barcsi Ősborókás Tájvédelmi Körzetet. Egy hétvégét töltöttünk el a védett területen kirándulással. Bővebben...»