Gasztronómia
Gasztronómiai ajánlat a Gere PincészetbőlA messze földön híres baranyai borász, Gere Tamás jóféle boraihoz könnyen elkészíthető, ínycsiklandó libatepertő-krémet ajánl, mely nem hiányozhat Márton napján az asztalunkról. Bővebben...»
Gasztronómiai élmények az Ökoparkban
Mindenhol ugyanazokkal az ételekkel találkozik? Valami újra és különlegesre vágyik? A Bükkösdi Ökoparkban megtalálja, amit keres! Ínyenc fogások, kitűnő felszolgálás, és mindez természetes környezetben! A Galagonya étterem esszenciáját a folyamatosan bővülő repertoár, a gondosan válogatott, főleg helyi kistermelőktől származó alapanyagok adják. A vadászidény fő specialitása a szarvashússal töltött rétes. Bővebben...»
Bicsérdi bio tökmagolaj
A Bicsérdi bio tökmagolaj a legjobb minőségű, sötétzöld színű, héjnélküli magvakból préselt 100%-os olaj. A sötétzöld szín tipikus minőségi jellemzője a tökmagolajunknak. A Bicsérdi bio tökmagolaj PRÉMIUM HUNGARIKUM védjegyes termék. Ínyenceknek és a különleges gasztronómiai élményt kedvelőknek különösen ajánlott, de összetevőinek köszönhetően egészségünk kiváló őre is… Bővebben...»
Bicsérdi bio tökmagolaj
A 100%-os Bicsérdi bio tökmagolaj számos felhasználási lehetőségei közül néhány: zöld- és tartósított hideg saláták, levesek, hideg sültek, szószok ízesítésére. Hideg hússalátáknak, kocsonyáknak „fenséges ízt” ad. Ínyenceknek és különleges gasztronómiai élményt kedvelőknek különösen ajánlott. Bővebben...»
A Blum Pince ajánlata
A villánykövesdi és villányi Blum Pincében a kiváló borok mellett a házirétes receptjével is megismerkedhetnek olvasóink. Akik pedig veszik a fáradságot, hogy felkeressék valamelyik pincét, azok a házias magyaros ízek mellett az ínycsiklandó mákos vagy túrós rétest meg is kóstolhatják! Bővebben...»
A Mokos Családi Pincészet ajánlata
Ropogós sült kacsacomb szilvaboros lilakáposzta pürével és almás-hagymás rozmaringos rusztikus burgonyával - ezt ajánlja a Mokos Családi Pincészet, akik immár két településen, Palkonyán és Villánykövesden is jelen vannak. Bővebben...»
A Zsolnay Restaurant&Cafe ajánlata
A Zsolnay Restaurant&Cafe egy igazi ételkülönlegességgel csalogatja az ínyenc vendégeket! Gasztronómiai ajánlatuk: konfitált mangalica pofa, wasabis burgonyafőzelékkel! Bővebben...»
Rozé és halfilé
2007-ben Gere Attila fejében született meg a gondolat, hogy Villányban mindeddig szokatlan, új pincészetet hozzanak létre. Az elképzelés – a borvidék hagyományos, jó hírnevére és nagyszerű alapanyagaira támaszkodva – a friss, illatos és könnyen fogyasztható, döntően fehér és rozé borok előállítását célozta meg. A megalakult társaság a Csillagvölgy Pincészet nevet kapta. A jó borokhoz finom falatok társulnak; gasztronómiai ajánlatunkban a fehérbormártásban készült halfilé receptjét adjuk közre. Bővebben...»
A Bicsérdi bio tökmagolaj
80% telítetlen zsírsav tartalma csökkenti a koleszterinszintet, lassítja az érelmeszesedési folyamatokat, javítja az agyi keringést. Fitoszterol és szelén tartalma férfiaknál prosztataproblémák megelőzésére és kezelésére ajánlott, az antioxidánsok pedig lassítják az öregedési folyamatot… Ez a csodaszer a hidegen sajtolt bicsérdi tökmagolaj! Bővebben...»
Leves és gyöngyöző bor a forró nyári napokra a Gere Pincészetből
A baranyai borok közül Gere Tamás és Zsolt könnyed gyöngyözőborát, a Comist ajánljuk szíves figyelmükbe, amit a grillpartin is bátran felszolgálhatunk. A neves villányi pincészet egy hűsítő leves mellé szánja, az ismert borászok ezért osztják meg velünk egy pikáns meggyes gazpacho receptjét. Bővebben...»
Ökopark Bükkösd - Galagonya étterem
Akár nagyobb társasággal is érdemes felkeresnünk a Bükkösdi Ökoparkban lévő Galagonya éttermet, ahol szürkemarha- és bivalyhúsból is csodás fogásokat varázsolnak a vendégek asztalára. A séfjük magazinunk hasábjain egy vadétel receptjét osztja meg velünk. Bővebben...»
Tamás Bátya Pincéjében jártunk
Kis kézműves pince a Tamás Bátya Pincéje, amely hagyományos technológiával, környezetkímélő eljárásokkal készíti kiváló minőségű borait. A szőlők a villányi borvidék egyik legjobb területéről, a Jammertalból származnak. A gazdaság kis mérete ellenére sokfajta bort kóstolhatunk. A finom borokhoz kemencében sült ételeket, hidegtálakat kínálnak házigazdáink. Ezt nem lehet kihagyni! Bővebben...»
Gasztronómiai ajánlatok Villányból
Libatepertő krém lilahagymával, és Márton napi Portugieser Gere Tamás ajánlásával. Günzel Tamás Sirah-ja mellé kemencében sült szalonnás, fokhagymás nyulat ajánl. A Halasi Pincészet séfje, Pápics Roland a remek borokhoz párolt marhapofát kínál kapros vajtökkel. Jó étvágyat, jó kóstolást! Bővebben...»